در این مقاله و قسمت های دیگه که طی چند روز اینده منتشر خواهد شد قصد داریم یکی از بحث های بروز دنیا رو که اینترنت اشیا هست رو معرفی کنیم
تو این بخش به معرفی و کاربرد های اینترنت اشیا می پردازیم
تاریخچه ومعرفی اینترنت اشیاء
اینترنت اشیاء (M2M) یعنی اتصال بسیاری از وسایل و اشیاء محیط اطراف ما انسان ها به فضای اینترنتی و قابلیت ما در کنترل آن ها از طریق تبلت و گوشی های هوشمندو…. ایده و نام اینترنت اشیاء برای اولین بار در سال ۱۹۹۹ توسط فردی به نام کون اشتون مطرح شد ویا به عبارتی دیگر اشیای بیجان، برای خود هویت دیجیتال داشته باشند و به کامپیوترها اجازه دهند آنها را سازماندهی و مدیریت کنند.
اشتون در مقاله ای که در سال ۲۰۰۹ مجله RFID منتشر کرد گفت : ” اگر کامپیوترهایی داشتیم که خودشان همه چیز را می دانستند و می توانستند بدون کمک گرفتن از ما انسان ها و تنها با تکیه بر داده های جمع آوری شده شان در مورد همه چیز آگاهی داشتند آنگاه ما قادر بودیم هر چیزی را ردیابی کنیم، بشماریم ، و به طور قابل توجهی جلوی هزینه ها و خسران ها را بگیریم. آنگاه می توانستیم متوجه شویم که برای مثال اشیاء چه زمانی نیاز به جایگزینی ، تعمیر و بازسازی دارند و یا اینکه آیا هنوز می توانند بازدهی داشته باشند یا عمر مفید خودشان را کرده اند. فناوری اینترنت اشیاء این پتانسیل را دارد که جهان را دگرگون سازد درست مانند کاری که اینترنت با جهان ما کرد، شاید حتی بیشتر از آن”.
اینترنت اشیاء و کاربردهای آن
فناوری اینترنت اشیاء در موارد زیادی کاربرد دارد که در زیر به مهم ترین آن ها اشاره شده است:
– رسانه ها
– نظارت محیطی
– مدیریت زیرساختی
– تولید
– مدیریت انرژی
– سیستم های پزشکی و درمانی
– ساختمان سازی و اتوماسیون خانگی
– حمل و نقل
– اینترنتی کردن در مقیاس های بزرگ
اینترنت اشیا چگونه کار میکند؟
سعی میکنیم تا حد امکان از ایراد مباحث تخصصی خودداری کنیم. بستر اینترنت اشیا بر امواج رادیویی بیسیمی قرارداده شده که به دستگاههای مختلف این امکان را می دهند تا از طریق اینترنت با یکدیگر به برقراری ارتباط بپردازند.
این بستر شامل استانداردها و پروتکل های کممصرف مانند وایفای، بلوتوث ، NFC، RFID و ZigBee,Z-Wave است که شاید تاکنون اسم آنها را هم نشنیده باشید.
پس از این لایه، سنسورهای حرکتی، قفل دربها و یا حتی چراغهای روشنایی قراردارند. در برخی موارد ممکن است از یک هاب مرکزی در جهت ایجاد بستر برای برقراری ارتباط میان دستگاههای مختلف بهرهگرفته شود. نهایتا سرویسهای ابری لایه نهایی را تشکیل میدهند که امکان دریافت، تحلیل و بررسی دادههای مختلف را فراهم تا فرد استفاده کننده بتواند کنترل کاملی بر روی رویههای مختلف داشته باشد.
ادامه متن طی چند روز اینده منتشر خواهد شد
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.